La Cress verkrijgbaar!

La Cress is een amberkleurig bier op basis van de zaadjes van waterkers met een alcoholgehalte van 6,5%. De familie Vansimpsen uit Lauw teelt al sinds 1938 waterkers in natuurlijk bronwater.
 
Het bier zelf werd ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij Anders en de mensen van de Waterkerskwekerij Sint–Lucie.  Er kwamen heel wat testen aan te pas om tot een perfecte resultaat te komen. Eerst werd getest op basis van de waterkersplant zelf, daarna op basis van waterkerssap, maar dit gaf nooit een bevredigend resultaat . Uiteindelijk werd er geprobeerd om het waterkerszaad toe te voegen tijdens het kookproces.  Dit was de juiste toepassing en een jaar na “Bier Anders” was “La Cress” geboren.

Waterkers is een caloriearme groente die rijk is aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A en C. Bovendien heeft waterkers een gunstige werking op de zenuwen en hoge bloeddruk. Waterkers heeft een bloedzuiverende en vocht afdrijvende werking en helpt om de eetlust op te wekken. Waterkers de gezondste groente is die je in de winkelrekken kan terugvinden.
 
La Cress is een heerlijk, volmondig degustatiebier geworden. Het is een blond bier van hoge gisting, met hergisting op fles. Het draagt duidelijk een kruidige toets mee die het bekomt door de toevoeging van het waterkerszaad tijdens het kookproces. Naast de natuurlijke bitterheid van waterkers herken je ook een mooi hop aroma dat verkregen wordt door het gebruik van 100% Belgische hopsoorten.
 
 
Bekijk een filmpje over Waterkerskwekerij Sint–Lucie:
 
 

Bier zoeken

Nieuws & Promoties

17-04-2014
openingsuren Paasweekend. [ lees meer ]
15-04-2014
Drinxit Folder April [ lees meer ]
08-04-2014
La Cress verkrijgbaar! [ lees meer ]
08-04-2014
Kasteelbier Trignac 2013 [ lees meer ]
25-03-2014
Hopus Primeus Beschikbaar! [ lees meer ]
Volg ons ook op Facebook