Quinoux

Geplaatst op 18/01/2018

De Belgian Brew Factory, een brouwerij in Heule bij Kortrijk, is met een innovatie op de proppen gekomen: quinoabier. En dat terwijl het idee ontstaan was om te lachen, zegt manager Nicolas Verschueren. 'Ik had al met voedingsdeskundige Amandine De Paepe gewerkt, die onder de naam Quinette koekjes met quinoa maakt. Plots grapte ze dat ze wel eens bier van quinoa wilde maken.' En zo geschiedde.

Voor de uitwerking van Quinoux kregen ze hulp van ex-sterrenchefs Stefan en Kristof Boxy, ook bekend als juryleden in Mijn Pop-uprestaurant, die het pintje gekruid hebben. Omdat het met quinoa wordt gemaakt, is het glutenarm en bevat het ook minder suiker. Zo speelt het bier handig in op de nieuwste gezondevoedingstrends. Het biertje is nu al in enkele drankencentrales te koop, 

Meer info of advies nodig over dit nieuwsitem?

U kan ons steeds telefonisch contacteren via 056 35 91 88 of vul ons contactformulier in.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!