Vino Azul, blauwe wijn

Geplaatst op 27/05/2017

Marqués de Alcantara is blauw, dankzij een natuurlijk pigment genaamd anthocyaan. Dit pigment wordt gewonnen uit de huid van rode druiven en is gemengd met de brij tot de blauwe kleur die deze wijn kenmerkt.

de wijnkelders van Marques de Alcantara zijn gelegen in de procincie Almeria op 40km van de hoofdstad en 550 meter boven de zeespiegel. Ze liggen verscholen in het hart van Tabernas, de gemeente die beschouwd wordt ald de enige echte woestijachtige regio van Europa en die zich uitstrekt over 250 km2. De kelders worden bevoorraad door 30HA wijnranken, die geleid gesnoeid worden, volgens de dubbel cordon-methode. Elke rank draagt 2.5kg fruit.

De lage neerslaghoeveelheden in de streek maken het gebruik van een irrigatiesysteem waar bij water druppelsgewijs wordt toegediend, noodzakelijk. Om een optimale hydratatie van de druiven te garanderen, gebruikt men een drukregelaar die het volume van het sproeiwater afstemt op de kracht van de zonnestralen.

De blauwe kleur van de Marques de Alcantara is het resultaat va het samenvoegen van rode en witte druiven, waaraan anthocyanen werden toegevoegd, natuurlijk pigment die men in de huid van de druif aantreft.


Meer info of advies nodig over dit nieuwsitem?

U kan ons steeds telefonisch contacteren via 056 35 91 88 of vul ons contactformulier in.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!