Nieuws

westmalle dubbel bier van de maand Februari 2023.

westmalle dubbel bier van de maand Februari 2023.

Geplaatst op 01/02/2023

Vandoage goan me t kein ein over den Trappist der Trappisten.  Rappeleer julder nog dak vorig joar klapte over de Westmalle Extra? Da was et latste commerciële bier. Awel nu goan we t ein over t jeste commerciële bier. Oorspronkelijk een toafelbier, dan de monikken versterkt ein en de ingredienten verdubbeld.


 

Claudette, bier van de maand  September 2022

Claudette, bier van de maand September 2022

Geplaatst op 01/09/2022

Claudette , het bier met een toets van rook en turf. als we praten over gastronomie, zijn de bieren niet meer weg te denken. heel wat chefs hebben dezelfde mening.. Claudette is daar eentje van wat gastronomisch goed matcht. Het speciale eraan is dat er wat gerookt zout wordt toegevoegd, wat een licht geturfde geur en nasmaak heeft. Claudette is een ode aan Claude, de stichter van Petit Paris te Kortrijk. Nu uitgebaat door Vincent, die op het idee kwam. Zaterdag 17 September is er gratis degustatie.

Rodenbach Fruitage bier van de maand.

Rodenbach Fruitage bier van de maand.

Geplaatst op 12/08/2022

Rodenbach, een brouwerij dat reeds 200 jaar dezelfde bierstijl brouwt. Het West Vlaams Rood bruin. Rodenbach Fruitage is het zomerbier bij uitstek dat zelfs als biercocktail wordt aangeboden.
alle ingrediënten zijn natuurlijke producten. het aroma van rood fruit en een verfrissend zuurtje als dorstlesser.

Vie het bier van de maand

Vie het bier van de maand

Geplaatst op 04/07/2022

Vie is het eerste bier van Brouwerij Ruimtegist.  De enige stadsbrouwerij van Kortrijk.  Zaterdag    9 Juli Gratis degustatie door Egbert en Arn. zij leggen uit waarom deze microbrouwerij werd opgericht.            Vie is een hazy blond bier van hoge gisting. Lichte troebel door de puur natuurlijke klaring zonder additieven. Volledig vegan. Licht gedryhopped met Amarillo-hop die zorgt voor de frisse citrustoetsen. De smaak is een combinatie van hopbitterheid met een lichte moutzoet door de Munichmout en de gist. Hergisting op fles. Een droge, tintelende afdronk.


Martha Sexy Blond   bier van de maand Juni

Martha Sexy Blond bier van de maand Juni

Geplaatst op 11/06/2022

Deze maand staat Martha Sexy Blond in de kijker van The Brew Society te Heule. Lokaler kan niet meer. Sterk blond bier van hoge gisting met nagisting op fles, bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals hoogwaardige gemoute gerst en drie soorten aromatische hop uit België.

word jij onze nieuwe teamplayer? Solliciteer nu!

word jij onze nieuwe teamplayer? Solliciteer nu!

Geplaatst op 23/09/2021

Full time all round medewerker                            Halftijds winkelbediende
                    CV sturen naar info@drankenpauwels.be

De Bieradviseur.  Vaste medewerker Team Pauwels

De Bieradviseur. Vaste medewerker Team Pauwels

Geplaatst op 26/03/2021

De bieradviseur  Klik hier en ontdek wat onze bieradviseur allemaal voor jou kan betekenen. Ons volledig biergamma, een smaakbeschrijving, soortgelijk bier en waar het bier zich in onze shop bevindt.

Claudette verrassend lokaal aperitiefbier

Claudette verrassend lokaal aperitiefbier

Geplaatst op 01/01/2021

Het nieuwe aperitiefbier Claudette eert boegbeeld Claude Dezitter van eetcafé Petit Paris in Kortrijk. Hij overleed bijna 5 jaar geleden. Het biertje zet ook het 40-jarig bestaan van Petit Paris in de schijnwerpers. “Eén geheim ingrediënt maakt Claudette extra speciaal: Saltverk Birch Smoked Salt of IJslands gerookt zout. Hierdoor krijg je bij het proeven van Claudette een zout accentje, in het midden van je tong. Een gerookte toets, waardoor het aperitiefbier een unieke smaak heeft

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!